Enquête van Bank of America positief over crypto.

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

Enquête van Bank of America toont aan dat consumenten nog niet klaar zijn met crypto.

De cryptowinter lijkt eng, maar volgens een onderzoek van Bank of America zien veel mensen het als een investeringsmogelijkheid.

Veel beleggers praten al over hoe lang deze crypto-winter zou kunnen duren. Toch wachten de meeste retailers volgens Bank of America nog dit jaar op het ideale moment om cryptocurrencies te kopen.

Uit een onderzoek onder 1.000 mensen dat begin juni door Bank of America (BAC) werd gehouden, bleek dat 90% van de respondenten zich voorbereidde om binnen de komende zes maanden cryptocurrencies te kopen.

Bovendien merkte de studie op dat het aantal gebruikers dat cryptocurrencies bezat vergelijkbaar was met het aantal dat wilde kopen. Dit betekent dat het enthousiasme voor cryptocurrencies nog lang niet voorbij is, wat enkele bekende crypto-sceptische beleggers zoals Warren Buffett bij talloze gelegenheden hebben opgemerkt.

Volgens Bank of America zei 30% van de respondenten dat ze niet van plan waren hun cryptocurrencies in de komende zes maanden te verkopen, ondanks de enorme achteruitgang die de cryptomarkt heeft geleden. Toch is de bearish trend volgens sommige analisten nog niet voorbij.

Jason Kupferberg, een analist voor Bank of America, zei tijdens een interview voor CNBC dat onderzoekers hun gegevens hebben verkregen na de ineenstorting van Terra’s LUNA-munt en dat de resultaten “interessant” waren, omdat ze een positief sentiment ten opzichte van cryptocurrencies van de kant van investeerders laten zien . Hij wees er echter op dat mensen voorzichtig moeten zijn met het nieuws, omdat de FUD een meer geaccentueerde daling van de cryptomarkt zou kunnen veroorzaken.

Een andere interessante statistiek is dat 39% van de respondenten opmerkte dat ze cryptocurrencies gebruikten als betaalmiddel voor online aankopen, wat verschilt van het verhaal van cryptocurrency-enthousiastelingen die over deze activa praten als een opslag van waarde in het licht van inflatie.

Over dat onderwerp merkte Kupferberg op dat hoewel er nog geen hoog acceptatieniveau is, het nog steeds mogelijk is om een “toenemend gebruik van bepaalde soorten crypto-naar-fiat-producten” te zien, waarbij als voorbeeld de voordelen worden genomen die worden aangeboden door Coinbase’s VISA kaart.

De CEO van de Bank of America zei wel dat BofA geen plannen heeft om de cryptocurrency-markt te betreden omdat het dit niet kan doen vanwege de huidige Amerikaanse regelgeving, die hen niet machtigt om deel te nemen aan activiteiten waarbij cryptocurrencies betrokken zijn. Natuurlijk kan dit in de toekomst veranderen vanwege de grote vraag naar crypto-gerelateerde producten en het precedent dat is geschapen door andere banken in de VS.

Gratis webinar

Volg nu onze gratis webinar over het investeren of handelen in cryptocurrency. Zowel voor beginners als gevorderden. Tot snel!

Wat zeggen onze klanten?

Bekijk testimonials en reviews van onze klanten via Trustpilot. Deze feedback kan niet aangepast of verwijdert worden door ons team en toont jou dus een oprecht beeld van de ervaringen van jouw toekomstige mede-cursisten.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.