Bank JPMorgan registreert handelsmerk voor crypto-wallet

Stephan De Haes

Stephan De Haes

Oprichter / Lesgever spot trading & investeren

De Amerikaanse bankgigant JPMorgan blijft vooruitgang boeken in de crypto-sector, waarbij hij intentie toont om crypto-producten te verkennen.

In een recente aanvraag bij het United States Trademark and Patents Office (USTPO), heeft JPMorgan een handelsmerk ingediend voor een product met de naam J.P. Morgan Wallet. Volgens het vereiste document met de gebruiksverklaring van het handelsmerk is het geïdentificeerde doel van de J.P. Morgan Wallet het vergemakkelijken van het wisselen van digitale valuta. 

“Financiële diensten, te weten het verstrekken van elektronische overdracht van virtuele valuta; Verschaffing van elektronische overdracht van virtuele valuta voor gebruik door leden van een onlinegemeenschap via een wereldwijd computernetwerk; financiële uitwisseling van virtuele valuta; verwerking van cryptocurrency-betalingen; verwerking van creditcardbetalingen en creditcardbetalingen; betaalkaart- en creditcardbetalingsverwerkingsdiensten…” 

Volgens USPTO werd het handelsmerk officieel geregistreerd op 15 november 2022.

JP Morgan houdt de cryptocurrency-ruimte al jaren in de gaten. Eerder deze maand voerde JP Morgan enkele van de eerste op blockchain gebaseerde transacties in de banksector uit in een proefprogramma met DBS Bank en SBI Digital Asset Holdings. Umar Farooq, chief executive officer van JPMorgan’s blockchain-eenheid Onyx, zei destijds:

“Het was de eerste keer dat we tokenized deposito’s hadden. Ik denk eigenlijk dat het de eerste keer is dat een bank ter wereld tokenized wallets op een openbare blockchain heeft geplaatst. Met behulp van openbare blockchain moesten we veel tijd besteden aan het nadenken over identiteit. We hebben veel audits van smart contracts gedaan omdat ze openbaar zichtbaar waren. En ten slotte gebruikte het een protocol om het echt allemaal te laten gebeuren. Het gaat veel over goede risk management. Dit waren allemaal primeurs voor ons.”

Een maand geleden kondigde JP Morgan aan dat ze de mogelijkheid van een op blockchain gebaseerde wallet aan het onderzoeken waren. 

“Web3 vereist een nieuwe manier voor ons om te communiceren met digitale activa, onze identiteit te beschermen en toegang te krijgen tot de Web3-economie. Onyx van J.P. Morgan loopt voorop bij het verkennen van een toekomst die ons in staat stelt om op een betrouwbare manier naadloos door digitale werelden te reizen. Deze toekomst vraagt om de mogelijkheid om al je digitale assets die verbonden zijn aan je digitale identiteit op één plek op te slaan, te bekijken en te delen.”

Tegelijkertijd heeft JPMorgan zich steeds meer gericht op het monitoren van ontwikkelingen in de metaverse ruimte, aangezien de bank haar bedrijfsvoering wil upgraden en moderniseren. Een deel van de ontwikkeling heeft ertoe geleid dat de bank het Californische betalingsbedrijf Renovite Technologies heeft overgenomen, met als doel de levering van zijn cloudbetalingsaanbod te bespoedigen.

Over het algemeen is het aantal traditionele financiële bedrijven dat zich opwarmt tot de crypto-ruimte de afgelopen maanden toegenomen, ondanks de heersende bearmarket. Zo heeft Revolut zijn cryptodiensten uitgebreid en heeft betalingsgigant Visa (NYSE: V) in oktober een handelsmerk voor een crypto-wallet aangevraagd, naast een patent om fysieke fiat-valuta om te zetten in een gedigitaliseerde versie.

Andere firma’s die dit voorbeeld zullen volgen, zijn American Express (NYSE: AXP) en de New York Stock Exchange, die hun bedrijf willen verbeteren en tegelijkertijd een nieuw klantenbestand willen bereiken.

Door dit formulier in te dienen stemt u in met onze algemene voorwaarden en ons Privacybeleid waarin wordt uitgelegd hoe wij uw persoonlijke informatie kunnen verzamelen, gebruiken en doorgeven, ook aan derden.